07.08.2013

 

Fabrika duhana Sarajevo sa brendom Royal sponzor je Evropskog bilijar prvenstva za veterane.

 

Turnir se održava u periodu do 4. do 11. augusta u hotelu Radon Plaza, a ulaz je slobodan za sve ljubitelje ovog sporta.

 

Ovo je još jedan u nizu projekata kojima FDS daje podršku, ne samo bosanskohercegovačkom sportu već i širenju što pozitivnijeg imidža Bosne i Hercegovine.

 

 

 

 

 

 

 

00.00.00

Povodom raznoraznih informacija u vezi 18. Skupštine dioničara Fabrike duhana Sarajevo d.d., u cilju objektivnog informisanja javnosti, dajemo slijedeće saopštenje:

 

Dana 22.07.2013. godine održana je 18. Skupština dioničara Fabrike duhana Sarajevo d.d. na kojoj je, između ostalog, nakon što je razriješen dužnosti stari saziv Nadzornog odbora zbog isteka mandata, izabran novi Nadzorni odbor, a u skladu sa članovima 85 i 92 Statuta Fabrike duhana Sarajevo d.d.. Nadzorni odbor Fabrike duhana Sarajevo u narednom četverogodišnem mandatu čine : Mirsad Turković, Kemal Bektešević, Ivica Knezović, Amir Pašalić i Šefto Kurtović.

 

Na nastavku zasjedanja 18. Skupštine Fabrike duhana Sarajevo d.d. , koje je održano danas 05.08.2013. godine, odlučivano je samo o posljednjoj tačci dnevnog reda koja je odredila «osnovne elemente za zaključivanje ugovora sa članovima NO i Odbora za reviziju», čime je Skupština uspješno završila svoj rad.

Svako drugačije tumačenje u vezi izbora članova Nadzornog Odbora Fabrike duhana Sarajevo d.d. od strane bilo koga, nije utemeljeno na odlukama 18. Skupštine Fabrike duhana Sarajevo d.d., te predstavlja lažno informisanje javnosti.

Uprava Fabrike duhana Sarajevo d.d.

Sarajevo, 05.08.2013.

31.07.2013

 

 

Code Beach Volleyball 2013

 

Fabrika duhana Sarajevo organizuje peti po redu Code Beach Volleyball – turnir u odbojci na pijesku za amatere, koji će se održati 17. i 18. augusta na Panonskom jezeru u Tuzli.

Pravila i propozicije:

• 3 člana po ekipi, od toga najmanje jedna igračica

• maksimalno 16 ekipa

• utakmice se igraju u 3 seta do 21 poen, a 3. set do 15 poena

• prijave do 14.08.

• prijaviti se mogu samo neregistrovani punoljetni igrači

• igrači koji nemaju ekipu mogu se prijaviti pojedinačno od kojih će se formirati ekipe na licu mjesta

 

Prijave treba da sadržavaju: ime i prezime i godište svih članova ekipe, naziv ekipe, ime kapitena, i kontakt telefon. Prijave slati na mail: code@fds.ba

26.07.2013

Fabrika duhana Sarajevo kroz projekat DijasporaCard među prvima će bh dijaspori zaželjeti toplu dobrodošlicu, ugodan boravak u svojoj zemlji te pružiti informacije o mogućnostima kupovine tokom boravka u zemlji.

 

FDS učešćem u ovom projektu želi doprinjeti pozitivnom imidžu Bosne i Hercegovine kod njenih građana koji žive van granica BiH. Projekat će se realizovati na svim većim graničnim prijelazima BiH.

 

23.07.2013

 

 

 

 

 

Ko stoji iza orkestriranih napada na FDS, zašto se baš sada vrši pritisak na Upravu FDS i na još niz pitanja za Business magazine odgovora Edin Mulahasanović, generalni direktor FDS.

 

Business Magazine - juli 2013.

 

...pročitajte razgovor>>