16.10.2013

FDS i Vaya Con Dios 26.10.2013.

 

 

 

Pod generalnim pokroviteljstvom Fabrike duhana Sarajevo održaće se koncert grupe Vaya Con Dios u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu 26. oktobra 2013. godine, s početkom u 21 sat.

 

Grupa Vaya Con Dios već je jednom gostovala u Sarajevu i to u u junu 2010. godine kada su održali spektakularan koncert u dvorani Mirza Delibašić, koji je bio rasprodan i naišao je na odlične kritike publike.

 

Oproštajni koncert grupe Vaya Con Dios će pred bh. publikom zasigurno biti još veći spektakl, jer će ovo biti posljednje pojavljivanje ovog svjetskog benda na bh. sceni.

09.10.2013

Obavještenje dioničarima Fabrike duhana Sarajevo D.D.

 

Poštovani dioničaru,

Na 18. redovnoj Skupštini Fabrike duhana Sarajevo d.d. Sarajevo, kao 3. tačka dnevnog reda razmatrana je "Donošenje odluke o raspodjeli dobiti za 2012. godinu". Punomoćnik Vlade FBiH je glasao protiv usvajanja predložene raspodjele tako da odluka nije donesena.

 

4. tačka dnevnog reda je bila "Odluka o isplati dividende", u iznosu od 3,5 KM po dionici gdje je punomoćnik Vlade FBiH također glasao protiv usvajanja iste, ali su mali dioničari svojim glasovima uspjeli izglasati da se usvoji ova odluka.

 

Obzirom na važeće zakonske propise, imajući u vidu izneseno, obavještavamo Vas da nismo u mogućnosti izvršiti isplatu dividende za 2012. godinu, a zbog neusvajanja odluke o raspodjeli dobiti.

 

Obzirom na važeće zakonske propise, imajući u vidu izneseno, obavještavamo Vas da nismo u mogućnosti izvršiti isplatu dividende za 2012. godinu, a zbog neusvajanja odluke o raspodjeli dobiti.

 

Sredstva za isplatu dividende će se nalaziti na transakcijskom računu FDS-a do momenta sticanja uslova za isplatu.

 

S poštovanjem,

Uprava Fabrike duhana Sarajevo d.d.

 

10.09.2013

 

Fabrika duhana Sarajevo je podržala prvi Media Kup u malom fudbalu održan 06.09.2013. godine na trgu ispred BBI centra u Sarajevu, u organizaciji RSG radija i Antene Sarajevo.

 

Snage su odmjerile ekipe Pink TV-a i Antene Sarajevo, OBN TV-a i Dnevnog avaza, RSG Radija i Face TV-a, Hayat TV-a i Al Jazeere. Organizatori su, radi što veće atraktivnosti, dozvolili ekipama da se pojačaju nekadašnjim i sadašnjim sportskim asovima, te su posjetioci mogli vidjeti na djelu Vedina Musića, Enida Tahirovića, Almira Turkovića, Rusmira Bureka, Dželaludina Muharemovića, Emira Obuću, Dražena Novoselca....

 

Nakog uzbudljivih četvrtfinala i polufinala, u finalu su se našle ekipe RSG radija i Dnevnog avaza, a pobjednik prvog Media Kupa je ekipa Dnevnog avaza.

  

28.08.2013

Završeno Svjetsko prvenstvo u preciznom slijetanju paraglajderom

 

Svjetsko prvenstvo u preciznom slijetanju paraglajderom - PGAWC 2013 koje se održavalo na Bjelašnici proteklih desetaka dana, uspješno je završeno sa 12 uspješnih serija letenja. Na takmičenju je učestvovalo 79 pilota iz 18 zemalja (Bjelorusija, BiH, Bugarska, Kina, Češka, Hrvatska, Mađarska, Japan, Kazahstan, Kolumbija, Litvanija, Rumunija, Rusija, Slovenija, Srbija, Tajland, UK, Turska), a prvo mjesto i titulu najboljeg osvojio je Sheng Guang Qiang iz Kine. Drugo mejsto zauzeo je aktuelni svjetski prvak Jaka Gorenc iz Slovenije, a treće mjesto osvojio je Tomaš Lednik iz Češke.

 

Kada su u pitanju timski rezultati reprezentacija, prvo mjesto osvojila je sjajna reprezentacija Češke, drugoplasirani su reprezentativci Bugarske, a treće mjesto osvojila je reprezentacija Srbije. Naša reprezentacija se prema ukupnom rezultatu plasirala na 13. mjesto, a najbolji pojedinačni plasman imali su Dino Delić na 57. mjestu i Mario Knezović na 68. mjestu.

 

S ponosom ističemo da smo podržali jedan od najznačajnijih međunarodnih sportskih takmičenja u BiH nakon Olimpijade koje ima veliki značaj za Sarajevo i BiH u smislu promovisanja turističkih potencijala naše zemlje. Osim toga, ovo je i najveće paraglajding takmičenje koje će se desiti u naredne dvije godine u svijetu! Neizmjerno nam je drago da smo bili dio ovog sportskog takmičenja i što smo vam omogućili da ovo ljeto uživate u događajima koje podržava Code!

26.08.2013

RD u novom pakovanju

 

 

U cilju unapređenja pakovanja, Fabrika duhana Sarajevo plasira rezani duhan RD Premium i RD Gold u novom pakovanju - dozne od 250 grama.

 

Postojeće pakovanje će se i dalje zadržati na tržištu.

 

Cijena oba pakovanja rezanog duhana od 250 grama je ista.

 

 

 

 

 

 

19.08.2013
Pobjednik „Srebrenik“

Tokom subote i nedjelje na Panonskim jezerima u Tuzli, ljubitelji odbojke na pijesku su mogli uživati u sjajnim utakmicama CODE Beach Volleyball turnira koji Fabrika duhana Sarajevo organizuje petu godinu za redom. Ove godine, Code turnir okupio je 18 ekipa iz Tuzle, Banovića, Srebrenika, Prijedora, Lukavca.

 

U prvom dijelu turnira održanom u subotu 17.8. igralo se 14 utakmica nakon čega su potvrđeni učesnici polufinalnih utakmica.

 

U nedjelju 18.8., nakon sjajnih i bodovno napetih polufinalnih utakmica, finale su igrale ekipe „Srebrenik“ i „Autsajderi“.

Pobjedom u dva seta (21:18, 21:18) zasluženu pobjedu je odnijela ekipa „Srebrenik“ koju su činili Zerina Suljić, Nedim Slanjankić i Alen Harčinović. 

2. mjesto osvojila je ekipa „Autsajderi“ i 3. mjesto osvojila je ekipa „Banovići“. 

 

Iako su užareni pijesak i visoke temperature zraka bile otežavajuće okolnosti, ništa nije moglo uticati na sjajnu atmosferu među ekipama koje su igrale sportski fer i koretnu igru tokom cijelog turnira.