11.02.2014

RD filter tube

 

Koristeći iskustvo u proizvodnji filter štapića, cigareta i rezanog duhana proizveli smo RD filter tube s ciljem da upotpunimo paletu naših proizvoda.

 

RD filter tube se proizvode od certificiranih materijala provjerenih svjetskih proizvođača, koje koristimo u svakodnevnoj proizvodnji naših cigareta.

 

Upotrebom RD filter tuba, uz rezane duhane RD Premium i RD Gold, zaokružuju se sve pozitivne i prepoznatljive karakteristike ovih duhanskih mješavina proizvedenih po posebnoj recepturi FDS-a i pruža Vam potpuni užitak konzumacije.

05.02.2014
FABRIKA DUHANA SARAJEVO 
DIONIČKO DRUŠTVO SARAJEVO
Ul. Pofalićka 5, Sarajevo
 
Na osnovu odluke Direktora društva broj: 35/14 od dana 29.01.2014. godine
o utvrđivanju potrebe popune radnog mjesta raspisuje se  
 
O  G  L  A  S
za zasnivanje radnog odnosa – zaključenje ugovora o radu na određeno vrijeme – 12 mjeseci
 
    I. Poslovi i radni zadaci
1. Tehnolog za duhansku sirovinu u preradi duhana
 
    II. Pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa utvrđenih Zakonom, kandidat treba da ispunjava i slijedeće posebne uslove:
- VSS – VII stepen stručne spreme – diplomirani inžinjer poljoprivrede ili po bolonjskom sistemu završen II ciklus studija sa stečenim zvanjem magistra,
- Aktivno poznavanje engleskog jezika,
- Poznavanje rada na računaru (MS Office paket),
- Vozačka dozvola „B“ kategorije,
- Kandidat je dužan da se pridržava zakonskih propisa iz oblasti prometa duhana, te da savjesno i uredno obavlja sve svoje poslove i radne zadatke, odgovara za svaku štetu do koje dođe njegovom krivicom u nabavci osnovne sirovine, obavezan je čuvati poslovnu tajnu.
 
    III. Fabrika duhana Sarajevo d.d. kao poslodavac zadržava pravo da, putem testa izvrši  provjeru opštih i posebnih sposobnosti kandidata za obavljanje navedenih poslova.
 
    IV. Prijavu na oglas izvršiti isključivo slanjem aplikacije za posao, koja se nalazi na linku ispod.  Oglas ostaje otvoren 10 dana od dana objavljivanja.        
    V. U obzir će se uzimati samo prijave koje su pristigle putem elektronske pošte. Kandidati koji uđu u uži izbor bit će naknadno obavješteni, te pozvani na testiranje i intervju. Neblagovremene prijave kao i prijave kojima bude nedostajala aplikacija za posao neće se uzimati u razmatranje.
 

 

25.11.2013

 

AurA Red i Gold premium su nastavak njegovanja vrhunskih karakteristika linije proizvoda Aura. Našim vjernim potrošačima profinjenog ukusa nastojimo pružiti kvalitet  i užitak koji cijene i prihvataju.

 

Ovu ediciju karakteriše spoj potpuno zaokruženih, istaknutih  i prepoznatljivih pušačkih svojstava linije proizvoda AurA, a što im uz primjenu visokih standarda štampe i dizajna daje novu ekskluzivnu notu i stavlja ih na sami vrh po ispunjenju propisanih standarda i propisa, te očekivanja potrošača.

 

 

 

 

 

 

11.11.2013

Prema dugogodišnjoj praksi, Fabrika duhana Sarajevo je i ove godine tokom mjeseca oktobra svojim uposlenicima i penzionerima podijelila pakete sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

 

No ni ovaj put nije zaboravljena socijalno ugrožena kategorija u široj i užoj zajednici, odakle svakodnevno dobijamo molbe i vapaje za pomoć. Od ukupno 850 podijeljenih paketa, 60 paketa je podijeljeno socijalnim slučajevima u Sarajevu, Visokom, Tuzli, Bihaću, Goraždu, Višegradu, Stocu, itd.

 

Kao društveno odgovorna kompanija, uvijek nastojimo aktivno sudjelovati u životu lokalne zajednice u kojoj poslujemo, doprinoseći općeobrazovnom i kulturno-sportskom razvoju društva, te u isto vrijeme unapređujemo kvalitet društva u cjelini...dajući prijmer i drugima da učine isto.

 

Kako je poslovanje FDS-a posvećeno davanju pozitivnog doprinosa društvu i okolini razvojem i implementacijom odgovorne poslovne prakse, mi ćemo nastaviti da pokazujemo solidarnost i pomažemo zajednici kada god za to budemo imali priliku.

 

Nekada kap vode izgleda malo, kada je uporedimo sa okeanom, ali se opet ta kap ne smije obezvrijediti, jer je nekada upravo ona i više nego dovoljna da prelije čašu...

 

16.10.2013

FDS i Vaya Con Dios 26.10.2013.

 

 

 

Pod generalnim pokroviteljstvom Fabrike duhana Sarajevo održaće se koncert grupe Vaya Con Dios u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu 26. oktobra 2013. godine, s početkom u 21 sat.

 

Grupa Vaya Con Dios već je jednom gostovala u Sarajevu i to u u junu 2010. godine kada su održali spektakularan koncert u dvorani Mirza Delibašić, koji je bio rasprodan i naišao je na odlične kritike publike.

 

Oproštajni koncert grupe Vaya Con Dios će pred bh. publikom zasigurno biti još veći spektakl, jer će ovo biti posljednje pojavljivanje ovog svjetskog benda na bh. sceni.

09.10.2013

Obavještenje dioničarima Fabrike duhana Sarajevo D.D.

 

Poštovani dioničaru,

Na 18. redovnoj Skupštini Fabrike duhana Sarajevo d.d. Sarajevo, kao 3. tačka dnevnog reda razmatrana je "Donošenje odluke o raspodjeli dobiti za 2012. godinu". Punomoćnik Vlade FBiH je glasao protiv usvajanja predložene raspodjele tako da odluka nije donesena.

 

4. tačka dnevnog reda je bila "Odluka o isplati dividende", u iznosu od 3,5 KM po dionici gdje je punomoćnik Vlade FBiH također glasao protiv usvajanja iste, ali su mali dioničari svojim glasovima uspjeli izglasati da se usvoji ova odluka.

 

Obzirom na važeće zakonske propise, imajući u vidu izneseno, obavještavamo Vas da nismo u mogućnosti izvršiti isplatu dividende za 2012. godinu, a zbog neusvajanja odluke o raspodjeli dobiti.

 

Obzirom na važeće zakonske propise, imajući u vidu izneseno, obavještavamo Vas da nismo u mogućnosti izvršiti isplatu dividende za 2012. godinu, a zbog neusvajanja odluke o raspodjeli dobiti.

 

Sredstva za isplatu dividende će se nalaziti na transakcijskom računu FDS-a do momenta sticanja uslova za isplatu.

 

S poštovanjem,

Uprava Fabrike duhana Sarajevo d.d.