11.04.2014

Druženje, rekreacija, boravak u prirodi ili bavljenje sportom su neizostavni segment u životu svakog pojedinca. Odlični su za oslobađanje stresa i napetosti koji se nakupi tokom radnog dana, a svakako je neupitan njihov učinak na zdravlje i duh.

 

Fabrika duhana Sarajevo se uvijek trudi da unapređuje kvalitet života i standard svojih zaposlenih, te ih podržava u namjeri da se u jednoj pozitivnoj atmosferi druže, bave sportom.

 

Jedna od takvih prilika je i peta sezona SC Business lige u malom nogometu, koja je završena 07.04.2014. godine, na ispunjenim tribinama dvorane na Mojmilu. Pobjedu je odnijela ekipa BH Pošta koja je u finalnom meču zasluženo savladala Bosnalijek sa 2:1, a  za treće mjesto se izborila Lutrija BiH.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagradu za fair-play je dobila ekipa Fabrike duhana Sarajevo, a nagradu im je uručio fudbaler Sarajeva Miloš Stojčev.

 

Svaka igra ima svoja pravila po kojim se odvija, a Fabrika duhana Sarajevo je uvijek bila `Fair-play`
igrač, kako u sportu-tako i u poslu.

24.02.2014
Optima i FDS platile najviše poreza državi!

 

Optima Grupa iz Banja Luke uplatila je prošle godine Upravi za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) čak 255,2 miliona KM, što je rekordan iznos za 2013. godinu, ekskluzivno saznaje bh. novinska agencija Patria (NAP).

 

Odmah iza Optime, na spisku 20 firmi koje su uplatile najviše novca na jedinstveni račun BiH, a koji objavljuje NAP, je Fabrika duhana Sarajevo (FDS) sa 226,4 miliona KM. Ove dvije kompanije su uplatile daleko najviše poreza i akciza državi.

 

Na trećem mjestu je „BH Telecom“ Sarajevo sa 45,6 miliona KM, na četvrtom „Telekomunikacije RS“  42,8 miliona, te „Elektroprivreda BiH“ Sarajevo sa 39,1 milion KM.

 

„Elektroprivreda HZHB“ za prošlu godinu uplatila je 22,4 miliona KM, a slijedi je Elektroprijenos BiH sa 17 miliona. Slijede Hrvatske telekomunikacije, Coca Cola HBC B-H, Fabrika duvana. Turska firma sa predstavništvom u Sarajevu CENGIZ INSAAT uplatila je 14 miliona KM.

 

Slijede Rudnici Kreka u kocernu EP BiH, Banjalučka pivara, RiTE Ugljevik itd.

 

S druge strane, NAP, radi poređenja objavljuje i faksimil istog spiska iz 2007. godine.

 

Dok su neke firme uplatile isti ili čak veći PDV (FDS, BH Telecom, JP EP BiH, Coca Cola HBC B-H) druge su imale znatno manji za 2013. godinu (Integral-inženjering, Energoinvest Sarajevo). 

 

18. feb. 2014.

Izvorni članak

11.02.2014

RD filter tube

 

Koristeći iskustvo u proizvodnji filter štapića, cigareta i rezanog duhana proizveli smo RD filter tube s ciljem da upotpunimo paletu naših proizvoda.

 

RD filter tube se proizvode od certificiranih materijala provjerenih svjetskih proizvođača, koje koristimo u svakodnevnoj proizvodnji naših cigareta.

 

Upotrebom RD filter tuba, uz rezane duhane RD Premium i RD Gold, zaokružuju se sve pozitivne i prepoznatljive karakteristike ovih duhanskih mješavina proizvedenih po posebnoj recepturi FDS-a i pruža Vam potpuni užitak konzumacije.

05.02.2014
FABRIKA DUHANA SARAJEVO 
DIONIČKO DRUŠTVO SARAJEVO
Ul. Pofalićka 5, Sarajevo
 
Na osnovu odluke Direktora društva broj: 35/14 od dana 29.01.2014. godine
o utvrđivanju potrebe popune radnog mjesta raspisuje se  
 
O  G  L  A  S
za zasnivanje radnog odnosa – zaključenje ugovora o radu na određeno vrijeme – 12 mjeseci
 
    I. Poslovi i radni zadaci
1. Tehnolog za duhansku sirovinu u preradi duhana
 
    II. Pored opštih uslova za zasnivanje radnog odnosa utvrđenih Zakonom, kandidat treba da ispunjava i slijedeće posebne uslove:
- VSS – VII stepen stručne spreme – diplomirani inžinjer poljoprivrede ili po bolonjskom sistemu završen II ciklus studija sa stečenim zvanjem magistra,
- Aktivno poznavanje engleskog jezika,
- Poznavanje rada na računaru (MS Office paket),
- Vozačka dozvola „B“ kategorije,
- Kandidat je dužan da se pridržava zakonskih propisa iz oblasti prometa duhana, te da savjesno i uredno obavlja sve svoje poslove i radne zadatke, odgovara za svaku štetu do koje dođe njegovom krivicom u nabavci osnovne sirovine, obavezan je čuvati poslovnu tajnu.
 
    III. Fabrika duhana Sarajevo d.d. kao poslodavac zadržava pravo da, putem testa izvrši  provjeru opštih i posebnih sposobnosti kandidata za obavljanje navedenih poslova.
 
    IV. Prijavu na oglas izvršiti isključivo slanjem aplikacije za posao, koja se nalazi na linku ispod.  Oglas ostaje otvoren 10 dana od dana objavljivanja.        
    V. U obzir će se uzimati samo prijave koje su pristigle putem elektronske pošte. Kandidati koji uđu u uži izbor bit će naknadno obavješteni, te pozvani na testiranje i intervju. Neblagovremene prijave kao i prijave kojima bude nedostajala aplikacija za posao neće se uzimati u razmatranje.
 

 

25.11.2013

 

AurA Red i Gold premium su nastavak njegovanja vrhunskih karakteristika linije proizvoda Aura. Našim vjernim potrošačima profinjenog ukusa nastojimo pružiti kvalitet  i užitak koji cijene i prihvataju.

 

Ovu ediciju karakteriše spoj potpuno zaokruženih, istaknutih  i prepoznatljivih pušačkih svojstava linije proizvoda AurA, a što im uz primjenu visokih standarda štampe i dizajna daje novu ekskluzivnu notu i stavlja ih na sami vrh po ispunjenju propisanih standarda i propisa, te očekivanja potrošača.

 

 

 

 

 

 

11.11.2013

Prema dugogodišnjoj praksi, Fabrika duhana Sarajevo je i ove godine tokom mjeseca oktobra svojim uposlenicima i penzionerima podijelila pakete sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim potrepštinama.

 

No ni ovaj put nije zaboravljena socijalno ugrožena kategorija u široj i užoj zajednici, odakle svakodnevno dobijamo molbe i vapaje za pomoć. Od ukupno 850 podijeljenih paketa, 60 paketa je podijeljeno socijalnim slučajevima u Sarajevu, Visokom, Tuzli, Bihaću, Goraždu, Višegradu, Stocu, itd.

 

Kao društveno odgovorna kompanija, uvijek nastojimo aktivno sudjelovati u životu lokalne zajednice u kojoj poslujemo, doprinoseći općeobrazovnom i kulturno-sportskom razvoju društva, te u isto vrijeme unapređujemo kvalitet društva u cjelini...dajući prijmer i drugima da učine isto.

 

Kako je poslovanje FDS-a posvećeno davanju pozitivnog doprinosa društvu i okolini razvojem i implementacijom odgovorne poslovne prakse, mi ćemo nastaviti da pokazujemo solidarnost i pomažemo zajednici kada god za to budemo imali priliku.

 

Nekada kap vode izgleda malo, kada je uporedimo sa okeanom, ali se opet ta kap ne smije obezvrijediti, jer je nekada upravo ona i više nego dovoljna da prelije čašu...