05.04.2013

 

 

Redizajnirane paklice Aura

 

Nastojeći da pored vrhunskih pušačkih svojstava uskladimo i dizajn naših proizvoda s estetskim zahtjevima potrošača redizajnirali smo liniju proizvoda Aura.

 

Znajući da kvalitet duhana i repromaterijala čine osnovu pušačkih svojstava, koja liniju proizvoda Aura svrstavaju u sami vrh, ista su ostala nepromijenjena.

 

Nove paklice su dostupne od aprila 2013. na prodajnim mjestima.

12.12.2012

 

 

ROYAL i Bajaga & Instruktori

 

U Domu mladih Sarajevo 14. decembra u 21 sat, nastupit će Bajaga & Instruktori povodom izlaska njihovog novog albuma „Daljina, dim i prašina“.

Fabrika duhana Sarajevo s brendom Royal se pridružila kvalitetnom i urbanom događaju, koji će vas ugrijati u ove hladne decembarske dane i pripremiti vas za novogodišnju zabavu.

 

Sigurno je da će i na ovom koncertu Dom mladih Sarajevo biti pun, te da će grupa uz čiju muziku su odrasle generacije Sarajlija ponovo oduševiti publiku, jer se dobro zna da su Bajaga & Instruktori garancija dobre zabave.

 

 

02.11.2012

 

 

ROYAL Blue & White

 

S ponosom predstavljamo unaprijeđenu cigaretu Royal Blue i Royal White.

 

Royal Blue i Royal White su namijenjeni ljubiteljima cigarete bogatog okusa i arome, što je rezultat pažljive selekcije probranih duhana čime se svrstavaju na sam vrh u svojoj klasi.

 

Novi dizajn paklice odiše elegancijom i profinjenošću – potvrđujući stil, moć i status pušača.

 

Vjerujemo da Royal Blue i Royal White u novom izdanju potvrđuju sve vrijednosti proizvodnje Fabrike duhana Sarajevo kao vrhunskog poznavaoca duhana, duhanske industrije i potreba savremenih potrošača. ...više>>

09.07.2012
Pobjednik ekipa „Autsajderi“

U subotu, 7. jula na Panonskom jezeru održan je 4. CODE Beach Volleyball turnir u odbojci na pijesku. Ove godine učešće je uzelo sedam ekipa iz Tuzle, Lukavca i Živinica: Klošari, Autsajderi, Truba Hawai, Mutavelije, Macho, Lentopallo i Dream team al malo sutra.

 

Ovogodišnji pobjednik je ekipa „Autsajderi“ koju su činili Sinanović Armin, Imamović Semir i Suljić Zerina. „Autsajderi“ su u finalu savladali ekipu „Macho“ sa 2:0 u setovima (22:20; 21:16). Treće mjesto osvojila je ekipa „Dream team al malo sutra“.

 

Sve utakmice odigrane su u fer i korektnoj atmosferi ali na užarenom pjesku što zbog visokih temperatura, što zbog dobre igre i zalaganja svih ekipa na terenu.

06.07.2012

Dana 07.06.2012. godine održana je Skupština dioničara „FABRIKE DUHANA SARAJEVO“ d.d. Sarajevo, na kojoj je donijeta Odluka o isplati dividende prema listi vlasnika vrijednosnih papira Fabrike duhana Sarajevo d.d. Sarajevo, dobivenoj iz Registra vrijednosnih papira u Federaciji BiH (RVP-a), na dan donošenja odluke o isplati dividende.   ...više>>

28.06.2012

 

 

"FDS je na udaru jer je uspješna"

 

Razgovor Edina Mulahasanovića, direktora Fabrike duhana Sarajevo d.d. sa novinarem Business Magazine - juni 2012.

 

...pročitajte razgovor>>